Acerca de MRT Sat

Ubicación: Macedonia / Público TV
MRT Sat 4.6/5 - 5 votos


MRT Sat online television
MRT Sat, (MKTV Sat) односно Сателитска програма на Македонската телевизија е сателитскиот канал на Македонската радиотелевизија. Пуштена во етерот е на 30 април 2000 година точно на Велигден. На 30 април 2000-та, токму на ден Велигден, со огромна симболика во чинот, започна емитувањето на Сателитскиот канал на МРТ. MRT Sat емитува непрекинато 24-часовна програма за Европа, Медитеранските земји, Северна Африка, Источна Азија и за Австралија, што претставува избор од програмите на МРТMRT Sat online

MRT Sat MRT Sat MRT Sat MRT Sat
MRT Sat en Redes Sociales

Ver MRT Sat TV en vivo desde Macedonia / Público TV Televisión.