Om МРТ 2

Plassering: Makedonia / Offentlig
МРТ 2 4.6/5 - 5 stemmer


МРТ 2 online television
МРТ 2 е вториот канал на Македонската радиотелевизија. Основана е на 6 март 1978 година како втора програма на Телевизија Скопје. На 6 март 1978 година Телевизија Скопје започнува да емитува своја Втора програма. Таа се емитува еднаш неделно, секој понеделник, а подоцна и во средите, во траење од четири часа, целосно во боја. Втората програма е алтернативна и комплементарна на Првата, со емисии од сите жанрови што се подготвуваат во двата сектора за информативно-документарни и за културно-уметнички емисии.МРТ 2 online

Se på tv på nett gratis
МРТ 2 МРТ 2 МРТ 2 МРТ 2
МРТ 2 på sosiale nettverk

Se МРТ 2 Live TV fra Makedonia / Offentlig Fjernsyn.